ADHD Test

Een ADHD test kun je zelf doen op het internet. Er zijn ontzettend veel ADHD testen op het internet te vinden en het zijn veelal allemaal vragenlijsten die je moet invullen, waarna je als uitslag krijgt of je wel of geen vorm van ADHD hebt. Er zijn veel verschillende vormen ADHD, zoals te lezen valt op de Wat is ADHD? pagina. Een ADHD test op het internet is vaak een indicatie test. Het betekent dat je een indicatie krijgt of je inderdaad misschien ADHD hebt. Vaar niet blind op een dergelijke test. Om er precies achter te komen of je een bepaalde vorm van ADHD hebt kun je het beste in contact komen met een deskundige. Gebruik dus een test op het internet uitsluitend om een indicatie te krijgen.

Hieronder volgen enkele websites die een ADHD test aanbieden:

 1.  MentaalBeter ADHD test
  Deze test heeft 15 vragen met elk 5 antwoordmogelijkheden van helemaal niet tot heel erg. Aan het eind wordt een score gegeven van 0 tot en met 100.
 2. Gezondheidsplein ADHD test voor kinderen
  Deze test is voor ouders die vermoeden dat hun kind ADHD heeft. De test bestaat uit 21 vragen die telkens met Ja of Nee moet worden beantwoord. Aan het eind van de test komt een score tevoorschijn van 0 tot en met 57.
 3. ADHDmagazine korte test voor volwassenen
  Deze test bestaat uit 22 vragen die telkens met Eens of Oneens moet worden beantwoord. Om de resultaten te bekijken moet je je e-mailadres opgegeven. De resultaten krijg je dan per e-mail toegestuurd.
 4. Zelftests opgesteld door Dr. Amen, psychiater en ADD-ADHD-deskundige.

  Test 1
  Deze veelzijdige en uitgebreide test bestaat uit 78 vragen, verdeeld onder 17 onderwerpen met 5 antwoordmogelijkheden van doet zich nooit voor tot het komst (haast) altijd voor. Na de test wordt een kleine analyse gegeven wat betreft het resultaat en is er de mogelijkheid om contact op te nemen.
  Test 2
  Uitgebreider dan test 1. Deze test bevat 101 vragen die worden onderverdeelt in de 6 subtypen van ADHD, in combinatie met de moeilijkheden die men ondervind.
 5. Focuz ADHD test voor kinderen
  Deze zelftest is gemaakt voor ouders die vermoeden dat hun kind ADHD heeft. De test bevat 18 vragen met 6 antwoordmogelijkheden, variërend van nooit tot heel vaak. Als uitslag wordt geen score gegeven, maar een advies.